NE FELEDD! 25 000 Ft felett a szállítási költséget mi álljuk!

Blog

Főzdetúra

Farkas Máté
2022.05.19 17:35
Főzdetúra

2022-ben nem nagy meglepetés, hogy egy kisüzemi sörfőzdében lehetőség van üzemlátogatásra. Házisörfőzők, gasztrobloggerek, beergeekek mind megfordulnak nálunk. De ez a poszt nem nekik szól, hiszen ők már tudják miről is van szó. Nem, kedves Olvasó, ez a poszt azoknak szól, akik nem tudják, miért érdemes részt venni egy ilyen túrán, és mire számíthatnak, ha ellátogatnak hozzánk!

Kezdjük az elején; miért izgalmas, sőt hasznos még egy laikusnak is egy ilyen túra? A sör az egyik legtöbbet fogyasztott szeszes ital itthon. A gyártási folyamat rendkívül összetett, széleskörű ismereteket kíván. Ha már fogyasztjuk, érdemes tudni, honnan jön. A túra végére vendégeink megismerik a sörgyártás alapjait, találkoznak a fő alkotóelemekkel, és megtanulják mik az alapvető különbségek a kis- és nagyüzemi sörök között. Ezáltal a résztvevő egy jelentős lépést tesz a tudatos fogyasztóvá válás útján.

És hogy mit nyújtunk mi, a Fehér Nyúl csapata, hogy elérhesd ezt a célt?

1)      Felkészült személyzet

A Nyúl egy kis vállalkozás apró csapattal. A kis létszámból adódik, hogy a dolgozók tudása sokszor átfedésben van. Nincs ez másképp a túravezetők esetén sem! Dávid, Péter, Botond és Máté; mind tapasztalt házisörfőzők, akik hobbijuk vagy tanulmányaik révén az élelmiszeriparban kötöttek ki. A szolid alapok mellé hozza mindenki a saját csomagját: több sörfőzdét megjárt profi fotós, élelmiszermérnök hallgató, képesített idegenvezető, minőségbiztosítási specialista; minden előadó hozzátesz a túrához egy kicsit magából, így a többszöri látogatás során is biztosan tudunk újat mondani.

 

2)      Kérdezz-felelek

Minthogy dolgozóink belelátnak mind az üzemi, mind a házisörfőzés minden aspektusába, így nehéz számukra olyan kérdést feltenni, amire ne tudnák a választ. Számtalan érdeklődőt irányítottunk már el jó irányba. Kérdéseid vannak az erjedésvezetésről? Nem tudod, hogyan szénsavasítsd a saját sörödet? Melyik a jobb, a cseh vagy a magyar nagyüzemi? Minden kérdésedre igyekszünk választ adni!

 

3)      Az üzem

A Fehér Nyúl Soroksári úti üzeme egyedülálló a magyar kisüzemi főzdék között. Öt évvel ezelőtti építésekor fontos szempont volt, hogy a belvároshoz lehetőleg minél közelebb telepítsük a gyártósort. Továbbá az alapkoncepció része volt, hogy nagy hangsúlyt fektessünk az ismeretterjesztésre. Éppen ezért az üzem és a hozzá kapcsolódó Taproom egy légtérben kapott helyet. A felépítés lineáris és logikus, így a sörfőzés folyamatát könnyen megértik még a teljesen laikusok is. Ráadásul a berendezéseink jelentős része is Budapesten készült. A gyártó céggel kötött megállapodás részeként az üzemünk egyfajta bemutatótér is a főzdei berendezések iránt érdeklődő vásárlóknak. Így minden könnyen megtekinthető, áttekinthető és felettébb kompakt; elnyújtott séták helyett az ismeretek átadására tudunk koncentrálni. A túra során megmutatunk mindent, amit látni érdemes!

 

4)      Sörkóstoló

A jó sör jól esik. Főleg, ha tudom, mitől vált azzá. Túráink része egy öt tételből álló sörkóstoló is, az aktuális csaplistánk alapján. Az ismeretek bővítése ezzel nem ér véget, sőt! Túravezetőink nem csak a gyártás, de a fogyasztás terén is profik, legyen szó történelmi sörtípusok bemutatásáról, vagy a legújabb trendek ismertetéséről. Ha úgy érzed, hogy a sörgyártás mellett a sörfogyasztás terén is vannak még lyukak a tudásodban, ne habozz jelentkezni!

Kedvet kaptál egy jó főzdetúrához? Jelentkezz előre meghirdetett programjaink egyikére a webshopunkon keresztül. Egyedi igényeid vannak? Külön túráink izgalmas alternatívái a már megszokott céges csapatépítő programoknak, családi eseményeknek, nagyobb baráti társaságoknak. Ha ilyesmin töröd a fejed, keress minket bátran az event@fehernyul.hu email címen!